Eeuwigdurende rustplaats midden in de natuur.

Hillig Meer, de grootste natuurbegraafplaats van Nederland ligt in Eext.

Natuurbegraafplaats Hillig Meer ligt in het prachtige bosgebied van de Hondsrug in Drenthe, vlakbij Assen. Hier kunt u zich midden in de natuur laten begraven. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt. Bijvoorbeeld in de buurt van water of onder een mooie oude boom. Een graf is eeuwigdurend en wordt dus niet geruimd.

Door nu al een laatste rustplaats op Natuurbegraafplaats Hillig Meer te reserveren, geeft u uw dierbaren straks een bijzondere plek om te gedenken en bespaart u hen moeilijke beslissingen in de toekomst. Tegelijkertijd helpt u mee met het behoud van de natuur voor toekomstige generaties.

Als nabestaande heeft u alle vrijheid om uw dierbare te gedenken op momenten en manieren die u wilt. Bijvoorbeeld door een wandeling te maken op een mooie lentedag of bij het graf in stilte samen te zijn en de troostende kracht van natuur te ervaren.

Eeuwigdurende grafrust

Op Natuurbegraafplaats Hillig Meer heeft u eeuwige grafrust. Elk graf blijf intact en wordt nooit geruimd. Deze laatste rustplaats reserveert u dus letterlijk voor onbepaalde tijd. Nabestaanden behouden zo altijd een bijzondere plek om naar terug te keren. En dit past bij de gedachte om de natuur zo min mogelijk te verstoren. Een deel van de grafrechten reserveren wij voor natuur- en bosbeheer. Daarmee zorgen we ervoor dat dit een natuurgebied blijft. Nu en in de toekomst!

Op een traditionele begraafplaats gaat de termijn van een grafrecht in zodra u reserveert en deze verloopt na een aantal jaren. Op Hillig Meer hoeft u zich geen zorgen te maken over verlenging van grafrechten. U kunt dus met een gerust hart nu al een graf reserveren. Bovendien blijft nabestaanden een moeilijke beslissing in de toekomst bespaard.

Bijzonder oude begraafplaats

Natuurbegraafplaats Hillig Meer is een bijzonder oude begraafplaats. Met zeven oude grafheuvels van 3.000 jaar voor Christus kent het een eeuwenoude traditie van rituelen en begraven. Iedereen is welkom en er is alle ruimte voor uw persoonlijke invulling van het laatste afscheid, zolang respect voor de natuur maar voorop staat.

Stichting Heidehof

Stichting Heidehof houdt toezicht op het duurzame natuurbeheer op de natuurbegraafplaats. Wij besteden veel zorg en aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe natuur en behoud van oorspronkelijke flora en fauna. Een deel van de betaling voor grafrechten wordt gereserveerd voor natuur- en bosbeheer. Zo stellen we de toekomst van het bos veilig. Mensen die hier een plek reserveren dragen dus hun steentje bij aan behoud van de natuur voor toekomstige generaties.

Verschil met traditionele begraafplaats

U betaalt eenmalig voor een plek met eeuwig grafrecht. Graven zijn gesitueerd op een ruime oppervlakte van tenminste 25 vierkante meter.

De tarieven voor een graf op Hillig Meer zijn in verhouding een stuk lager dan bij een traditionele begraafplaats. Dit komt mede doordat u geen onderhoudskosten heeft. Ook krijgt u niet te maken met hoge kosten voor een grafmonument en verlenging van het grafrecht.